До військкомату йти не обов'язково: як оновити свої дані в ТЦК, навіть сидячи вдома

З 18 травня в Україні набуває чинності новий закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних громадян протягом 60 днів оновити свої персональні дані. Ця вимога стосується навіть тих, хто має відстрочку від мобілізації.

Тепер оновити свої дані військовозобов'язані можуть не лише у ТЦК, а й у зручніших ЦНАПах. Для цього необхідно мати український паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток (або тимчасове посвідчення), медичні документи, довідку про освіту, а також права водія у разі служби водієм.

черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП
черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП

Можете втратити власні заощадження: чому українцям блокують банківські рахунки

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Безпека фінансових транзакцій є пріоритетом для банківських установ. Однак іноді заходи безпеки можуть завдати значних незручностей клієнтам, як це сталося у випадку з клієнткою ПриватБанку.

Жінка, яка поділилася своєю історією на порталі "Мінфін", зіткнулася з тим, що її банківську картку було заблоковано після скарги іншої особи, яка здійснила переказ на її рахунок. Вона отримала повідомлення від служби підтримки, де їй пояснили, що блокування є тимчасовим і протягом 30 днів карта автоматично розблокується. Але після закінчення цього терміну обмеження її рахунку залишилися.

Представники ПриватБанку вибачилися за створені незручності і пообіцяли розібратися в ситуації, обіцяючи зв'язатися з клієнтом найближчим часом.

Банківська карта / фото: Freepik
Банківська карта / фото: Freepik

Українців обнадіяли: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

В Україні вже ходять чутки про перерахунок тарифів на електроенергію. Водночас у деяких містах дорожчає вода та вивіз сміття. Проте, деякі тарифи на комуналку споживачам пообіцяли не підвищувати.

Які послуги для українців не дорожчатимуть до завершення військового стану і ще кілька місяців після, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

В уряді пообіцяли не покладати на людей зайвий тягар та утримувати деякі комунальні тарифи на чинному рівні.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Зими будуть теплими та малосніжними: як зміниться погода в Україні найближчими роками

Останнім часом зими в Україні були аномально теплі та малосніжні. Метеорологи стверджують: це не просто випадковість, а наслідок складного пазла кліматичних змін, що формується протягом десятиліть. Чи можуть рясні зимові снігопади назавжди залишитись у минулому для українців, розповіла метеорологіня Віра Балабух.

Підвищення температури повітря в холодний період може призвести до серйозних наслідків: опади випадатимуть у вигляді дощу або мокрого снігу, тоді як стійкий сніг стане рідкістю. За словами Балабух, подальше зростання температури повітря загострить ці процеси, зробивши снігові зими подією рідкісною для нашої країни.

Літня спека, кадр з відео
Літня спека, кадр з відео

Українцям у Польщі вже варто замислитись: майбутнє дітей на кону

Починаючи з 1 вересня 2024 року, всі українські школярі, які проживають у Польщі, повинні обов'язково відвідувати місцеві школи. Безкоштовна освіта доступна для школярів віком від 7 до 18 років. Навіть якщо дитина не володіє польською мовою на достатньому рівні, школи пропонують безкоштовні додаткові уроки та підготовчі курси.

Щоб записати дитину до школи, батько повинен подати заяву особисто чи дистанційно. Перший крок – вибір навчального закладу. Це можна зробити, переглянувши доступні навчальні заклади на сайті Реєстру шкіл або звернувшись безпосередньо до муніципалітету за місцем проживання.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube