Військовий експерт, керівник проектів з безпеки центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук ошелешив — в Україні вже є частина військ НАТО.

За його словами, росіяни лякають про те, що як тільки війська НАТо з’являться на території України, то в загальному розпочнеться Третя світова. Але тут є нюанс

«Акредитований в Україні апарат військового аташе Французької республіки — це вже військові. Або американське посольство охороняють та обороняють військові піхотинці. Також в Україну регулярно приїздять військові консультанти та інструктори, які допомагають: це ворожий контингент чи ще ні?», — повідомляє експерт.

Крім того, Лакійчук наголосив про те, який розмір контингенту НАТО має бути, щоб це спрацювало:

«Я думаю, що Путіну взагалі все одно. Він буде визначати кількість контингенту тільки тим, як йому хочеться. Якщо йому потрібно буде підвищити ставки, то він скаже, о в Україні є війська, якщо ні — то скаже що ні», — повідомив він.

Наостанок експерт наголосив, коли Макрон говорить про те, що французи можуть бути в Україні, коли складуться відповідні умови, то він буде абсолютно правий.

Нагадаємо, раніше глава литовського уряду Інгріда Шимоніте розповіла, що Литва готова направити свої війська для проведення навчань на території України, але офіційний Київ ще не скеровував відповідне прохання.

Шимоніте відзначила, що у неї є дозвіл парламенту надіслати війська в Україну для навчання, що раніше запропонував її уряд, але Київ ще не просив про це.

Шимоніте визнала, що Росія розцінить це як провокацію. Але, за словами литовської прем’єрки, «якби ми думали лише про відповідь Росії, ми б не змогли нічого надіслати».

«Кожного другого тижня ви чуєте, що когось збираються розстріляти з ядерної зброї», – сказала Шимоніте.