Валерій Залужний, який закінчив свою роботу в армії у лютому цього року, змінив військову форму на спортивний кежуал. Найдорожчий елемент “луку” Залужного — це Apple Watch останнього покоління Ultra 2. Такі в Україні коштують близько 40 тисяч гривень.

Ексголовнокомандувач взув кросівки відомого демократичного бренду Pepe Jeans, які можна придбати зі знижкою за три тисячі гривень (повна ціна — 4200 грн). Також він доповнив свій образ браслетом вікінгів Мідгард, який у жовтні 2022 року став “героєм” російської пропаганди, російські пропагандисти твердили, що головнокомандувач ЗСУ носить аксесуар із свастикою. Однак насправді символи на браслеті відображають скандинавську міфологію та мають мало спільного зі свастикою.

Серед цих символів — світове Дерево Іґґдрасіль, яке символізує всесвіт, що складався з дев’яти світів; войовнича діва Валькірія, верховний бог Одін на восьминогому коні Слейпнірі, символ триєдності Валькнут, символ навігації ​Вегвізир, молот Тора, змій Йормунґанд та інші.

Хоча такі браслети були популярні раніше, вони стали справжнім хітом не лише серед чоловіків, а й серед жінок. На різних маркетплейсах можна знайти безліч «браслетів Залужного» на будь-який смак і бюджет. Наприклад, прикраси з посрібленої бронзи коштують від 1200 до 3200 гривень, а браслети зі срібла та зі шкіряним ремінцем можуть обійтися до 10 тисяч гривень.