Влада Росії намагається всіма способами витіснити українське питання стосовно окупованих територій з порядку денного на засіданні Генасамблеї ООН. Наголошується, що це дуже промовисто виглядає у ті дні, коли військовими СРСР був окупований Схід Польщі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише Сергій Кислиця. Він підкреслив, що Кремль проти того, щоб демократичний орган розглядав питання окупованих територій України.

«Оскільки російська делегація знову розпочала своїми діями сварливу метушню, у мене немає іншого виходу, як спробувати зробити все можливе, щоб не дозволити перетворити Асамблею на те, що росіяни називають «балаганом».

Зловісно символічно, що у цей день Російська Федерація знову відчайдушно виступає проти того, щоб цей наш демократичний орган розглядав пункт порядку денного щодо тимчасово окупованих територій України. Дозвольте мені нагадати всім у цій залі, чому:

Саме цього дня, 17 вересня 1939 р., виконуючи угоду між Гітлером і Сталіним, підписану їхніми міністрами закордонних справ у Москві менш ніж за 4 тижні до того, радянські війська вступили і окупували тодішній Схід Польщі. Отже, вторгнення в Польщу було продовжено вже в альянсі з нацистською Німеччиною, яке стало початком Другоі світової війни 1 вересня. Жахливо, що сьогодні вранці російське Міністерство закордонних справ у своєму акаунті в Twitter назвало окупацію Польщі “визвольним походом”.

Так ніколи і не перерізавши пуповину від Радянського Союзу, Російська Федерація продовжує залишатися генетичною копією своєї диявольської імперії-матері. Встановивши табличку з власною назвою в залі Ради Безпеки ООН всупереч Статуту ООН, згідно зі статею 23 якого (і ви можете це легко перевірити) Радянський Союз, а не Російська Федерація, є постійним членом Ради Безпеки», – наголосив Кислиця.

Окрім того, він заявив, що «нездатність примиритися з бажанням членів ООН доводить Росію до крайнощів».

«9 вересня російський делегат був лише в одному кроці від того, щоб оголосити 11 голосів на підтримку своєї позиції перемогою Росії. Мабуть, найкращий спосіб проілюструвати цю творчу математику Російської Федерації – це перефразувати відомий рядок Марка Твена: «Є три види брехні: брехня, проклята брехня та російська статистика»», – написав Кислиця.

Він також додав, що Росія залишається “генетичною копією своєї диявольської імперії-матері”.

«Зрозуміло, що лише за допомогою шантажу, залякування та утисків Російська Федерація підтримує свою позицію проти волі Генеральної Асамблеї, що неодноразово підтверджувалося. І це включає її Генеральний комітет, де два дні тому лише двоє його членів підтримали Російську Федерацію», – підкреслює Сергій Кислиця.

У завершенні він звернувся до Асамблеї ООН:

«Я закликаю моїх шанованих колег по цій Асамблеї проголосувати ТАК, що означає: на користь порядку денного, рекомендованого Генеральною Асамблеєю та її Генеральним комітетом. Давайте зробимо це і станемо до роботи».

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає США, зокрема він виступить в рамках сесії Генасамблеї ООН. Візит до Нью-Йорка запланований під час загальних дебатів на 76-й сесії Генасамблеї ООН, які пройдуть з 21 по 27 вересня.

Про це за підсумками засідання РНБО повідомив прес-секретар Президента Сергій Никифоров, передає кореспондент

«Вже офіційно, у понеділок розпочнеться візит Президента України до США. Володимир Зеленський братиме участь у Генеральній Асамблеї ООН, матиме там промову, а також матиме низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших держав, представниками міжнародних організації, зокрема Генеральним секретарем ООН, представниками бізнесу та з українською громадою у США», — заявив прессекретар.