В Харкові на перехресті зіштовхнулися “швидка” і таксі (ВІДЕО)

Карета швидкої допомоги і таксі не змогли роз’їхатися на перехресті на Полтавському Шляху в Харкові

Гипич Надія
Журналістка Depo.Харків
В Харкові на перехресті зіштовхнулися “ш…

Машина швидкої допомоги і таксі зіштовхнулися сьогодні, 19 вересня, вранці на перехресті на Полтавському Шляху, в районі Пожежної частини.

Як передає Depo.Харків, про це повідомляють свідки аварії у харківських соцмережах.

На відео, яке виклали користувачі соцмереж, видно, що у "швидкій" на момент аварії знаходилася пацієнтка. Через ДТП довелося викликати іншу машину швидкої допомоги, щоб доправити хвору до лікарні.

Свідок аварії - автор відео - стверджує, що "швидка" перетинала перехрестя зі звуковим сигналом і проблисковими маячками.

Довідка Depo.Харків. Згідно з пунктом 3.1 Правил дорожнього руху України, "водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений".

Згідно з пунктом 3.2 ПДР України, "у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів)".

Читати також: У Житомирі у ДТП зі "швидкою" загинув чоловік, якого везли до лікарні

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme