$ 39.78 € 42.31 zł 9.8
+11° Київ +5° Варшава +21° Вашингтон

Відео: в Юпітер врізався невідомий космічний об'єкт

UA.NEWS 19 Вересня 2021 12:47
Відео: в Юпітер врізався невідомий космічний об'єкт

Астрономи-любителі зафіксували новий випадок зіткнення Юпітера з невідомим космічним тілом. Це може бути невелика комета або астероїд розміром близько ста метрів.

Про це повідомляє Sience Alert.

Увечері 13 вересня астрономи-любителі з Бразилії та Німеччини зафіксували яскравий спалах, який, ймовірно, став наслідком зіткнення невідомого космічного об'єкта з Юпітером, йдеться в повідомленні.


У разі підтвердження зіткнення це буде восьмою «ударним» подією, яку спостерігали на Юпітері після зіткнення комети Шумейкер-Леві 9 в 1994 році, яка розпалася через приливні сили Юпітера.

Достовірно невідомо, як часто Юпітер стикається з чимось більшим або достатньо швидким, щоб викликати ударний спалах, видимий з Землі, але вважається, що це відбувається досить часто - десь від 20 до 60 разів на рік, додали астрономи.

Юпітер -велика планета з величезним гравітаційним полем, що прискорює метеорити та викликає набагато більше енергетичних подій, ніж відчувають жителі на Землі.

Раніше повідомлялося, що комета Leonard наприкінці цього року пролетить на найближчій відстані до Землі, а на початку 2022 «зачепить» своїм хвостом Венеру.

Вчені при черговому вивченні комети Чурюмова-Герасименко виявили в її ядрі останній з найважливіших елементів для появи життя. Це може стати доказом, що життя на Землю була занесена з допомогою небесних тіл.

У NASA розробили телескоп для відстеження небезпечних астероїдів у рекордних областях космосу. Новий апарат дозволить побачити астероїди в межах Сонячної системи і передбачати можливі загрози для Землі.