Уряд схвалив космічну програму

Уряд схвалив космічну програму

Серед завдань програми – створення космічних систем спостереження Землі

Уряд схвалив космічну програму
Фото: pixabay.com

Урядовий комітет схвалив проєкт Державної космічної програми України на 2021-2025 роки. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Серед основних завдань програми – створення космічних систем спостереження Землі, впровадження космічних технологій на ринку послуг, створення ракетно-космічної техніки, фундаментальні та прикладні наукові дослідження у сфері космічної діяльності.

Зазначається, що виконання програми дасть змогу забезпечити розроблення новітніх приладів, технологій та засобів для входження у перспективні міжнародні проєкти, зокрема дослідження Місяця, розширити співпрацю з Європейським космічним агентством з метою набуття членства України в цій організації.

Після доопрацювання законопроєкту із Міністерством фінансів України документ буде подано до Кабінету Міністрів України, який у порядку законодавчої ініціативи має внести його на розгляд Верховної Ради України.

Раніше голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай в інтерв’ю Mind розповів, що розрив відносин з Російською Федерацією призвів до скасування контрактів у сфері космічної галузі, що спричинило втрату фінансових потоків підприємствами. Відповідно, з 2014 року компанії знаходяться в глибокій кризі – проблеми з виплатою зарплат, оплатою енергоносіїв.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло