fbpx

Я вчителька математики і якось сестра чоловіка попросила, щоб я позаймалася з її сином. Відмовити родичці я не могла, але сказала, щоб вони платили мені лише пів ціни, 50 гривень за годину

Я з Василем жили на орендованій квартирі, він ще до весілля сам її орендував. Раніше він жив з мамою, але його сестра розлучилася з чоловіком і повернулася до мами вже з дитиною. Місця для усіх було мало і тоді Василь, як хороший чоловік, вирішив, що йому краще піти і орендувати житло, щоб усім вистачало місця.

Ми одружилися і вже стали орендувати квартиру разом, а гроші відкладали на своє житло.

Сестра Василя Ірина і його мама дуже любили її сина, в усьому йому годили, все купували. Навіть, якщо грошей особливо не було, були і такі часи, але в Михайлика завжди в тарілці був кусок м’яса, свіжі овочі та фрукти. Загалом вони обоє бігали довкола дитини.

Михайло в школі вчився погано, а я вчителька математики. Одного разу Ірина сказала, що буде приводити бабуся онука до мене, щоб я вчила його фізики, математики і інформатики. Я вчителька старших класів, усе добре знаю, і не могла відмовити родині чоловіка. Ірина пообіцяла, що платитиме мені гроші, але я вирішила, що буду брати пів ціни, адже і допомогти родині хочу і копійку потрібно якусь заробити, адже зараз для усіх часи непрості.

Михайлик до навчання не дуже тягнувся, я з ним проводила заняття, але, якщо в дитини зовсім немає бажання, то вчителю теж нелегко дати їй знання.

Загалом ми займалися пів року, а потім навесні усі здавали іспити і Михайло отримав низькі бали. В кінці навчального року до мене прийшла сестра чоловіка, Ірина сказала, що я маю повернути їй гроші, адже погано виконала свою роботу.

Мені так прикро стало після того, я ж займалася з дитиною, навіть краще ніж з усіма, а тепер мене просять повернути гроші. Це сестра чоловіка і мені таки прийдеться їй повернути гроші, щоб не псувати відносини з родиною чоловіка. Це велика сума для мене зараз, навіть не знаю, що робити. Невже це справедливо?

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page