$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +8 Київ
Аркадій Бабченко
АРКАДІЙ БАБЧЕНКО

Російський опозиційний журналіст

Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

У хороших росіян бомбануло через пропозицію Зеленського депортувати їх на батьківщину – порівнюють себе з євреями, які втекли від Гітлера. Але ви якраз – німці

Володимир Зеленський запропонував депортувати назад на батьківщину-матінку всіх росіян. І хороших, і поганих. І тут у хороших росіян сильно бомбануло. Там термоядерний вибух просто зараз. Як у Новофедорівці.

І всі вони, як один, згадали про євреїв у Німеччині. І почали себе порівнювати з євреями, які втікали від Гітлера.

По-перше, весь світ врахував свою помилку. І сучасних євреїв, які втікають від сучасного аналога Гітлера, весь світ сприймає з розкритими обіймами. І дає їм зброю. І HIMARS. І Gepard. І все-все-все.

А по-друге, ви не євреї, друзі мої. Якщо хочете аналогій із фашистською Німеччиною, ви якраз – німці. Так, були й німці, які втікали від Гітлера. І спочатку їх теж приймали. Як і вас. Спочатку.

Але коли почалася окупація Польщі, Нідерландів, битва за Африку і Сталінград – німців, які до 43-го року сиділи у своїх "Жан-Жаках" у центрі Берліна і чудово там почувалися, приймати щось перестали. І хороших, і поганих. Дивно, правда?

Років вісім тому, коли вже почалися репресії та найнатуральніші каральні операції проти киримли, я наводив саме цю вашу нині таку улюблену аналогію – ваші концтабори, набиті кримськими татарами, а ви сидите у своїх кафешантанах посеред своєї столиці свого рейху, смачно жерете, живете багатим життям – і робите все, щоб тільки не бачити, бл…дь, цих очей за колючим дротом у ваших гетто!

І ось тепер ви згадали, що євреї – це, виявляється, ви. Та ні, хлопці. Усіх, кого можна було прийняти, вже прийняли. А ви сидіть у своїх кафешантанах далі. Ситуація дещо змінилася. Смачного.

Мені говорять: "А як же ти? Ти ж теж громадянин Росії?" Так. Я теж досі громадянин цього довбаного рейху. Але є одне "але". Так само багато-багато років тому я писав, що мій шлях, найпевніше, закінчиться в таборі для інтернованих.

Я розумію це. І приймаю це. Тому що так, я все ще чортів громадянин цього чортового рейху. І я розумію і свою частину цієї колективної провини. І готовий до неї. Розумієте? Про що вас, дебілів, також попереджали ще багато років тому.

Що ви тоді про мене писали? Це називається "відповідальність", хлопці. Це називається "відповідальність", дорогі мої інфантили. Яку ви навіть зараз взагалі не готові брати на себе. І в цьому наша з вами сильна відмінність.

Тож смали, пане Володимире. Цього разу я з тобою солідарний. Надивився в очі? Ну, і славно.

Ну, по-третє. Поставте собі одне-єдине запитання. А нах...я ви тут потрібні? Навіщо ви світу? Щоб що? Відпрацювавши 14 років на "Первом канале", бігати потім по всіх ЗМІ і розповідати, які росіяни хороші і тільки Путін у всьому винен? Говорити, що з Росії треба зняти санкції?

Щоб що? Щоб хороші росіяни знову почали отримувати наддоходи від нафти, за 20 років вибрали собі нового путіна-без-корупції і збудували, нарешті, на ці гроші справжню сильну армію, в якій не крадуть?

Натягували кокошники і вболівали тут за збірну Росії:  "Оле-оле-оле, Акінфєєв – нога бога?"

Заполонити всю Грузію й ходити там російською мовою страждати про російську культуру?

Та ні. Ви вже й цими розмовами всіх за...бали. А вас і про це попереджали. Вас же попереджали?

Джерело: Babchenko / Telegram

Patreon

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.