$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +5 Київ

"Ми тут до чого?" Подоляк прокоментував вибухи на військовому аеродромі у Криму

"Ми тут до чого?" Подоляк прокоментував вибухи на військовому аеродромі у Криму Подоляк: Це, можливо, компенсаторні механізми неефективного управління всередині збройних сил Російської Федерації
Фото: Михайло Подоляк / Telegram

Україна не причетна до вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка в окупованому Росією Криму. Про це в ефірі телеканала "Дождь" заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Звісно, ні. Ми тут до чого? Це, можливо, компенсаторні механізми неефективного управління всередині збройних сил Російської Федерації", – сказав Подоляк, відповідаючи на запитання, чи бере Київ на себе відповідальність за вибухи на українському півострові.

За його словами, причинами вибухів могли стати як детонація боєприпасів, про що говорять у міноборони Росії, так і "головотяпство" у російській армії.

"Чи може це бути хтось із партизанського руху, який набирає обертів? Звісно, тому що люди, які жили в окупації, розуміють, що час окупації минає і треба свою позицію проявляти. Це відбувається тому, що повернення [окупованого Криму] зобов'язане бути", – наголосив Подоляк.

У Twitter радник глави ОП заявив, що демілітаризація РФ є невід'ємною частиною гарантування глобальної безпеки, і зазначив, що "все тільки починається".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

9 серпня на аеродромі у Новофедорівці сталися вибухи.

"Українській правді" місцеві жителі розповіли, що, ймовірно, було влучення у склади.

Вибухи на військовому аеродромі у Криму міноборони РФ пояснило "детонацією кількох авіаційних боєприпасів".

Окупанти заявили про одного загиблого, а також дев'ятьох постраждалих.

Міноборони України нагадало "про правила пожежної безпеки та заборону куріння в невстановлених місцях", закликало зберігати спокій і вірити Збройним силам України.

Контекст

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 рокуПриєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна та більшість країн світу.

2022 року російська армія відкрито вторглася на материкову частину України, зокрема, із півострова, і далі постачає із Криму бойову техніку, завдає ударів по українських об'єктах та використовує кримські аеродроми для вильотів бойової авіації.