Телеведучий та волонтер Сергій Притула продовжує допомагати Україні перемогти у війні, яку розпочала росія.

Спочатку він із дніпровським блогером Лаченом організував збір на Байрактари, потім роздавав на аукціоні картини Примаченко, потім вирішив організувати спорудження модульних будинків.

Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу
Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу

З 12 по 14 серпня у галереї D12 (вул. Десятинна, 12) у Києві відбудеться виставка фотографій Дмитра Козацького (позивний "Орест"), фотографа та керівника пресслужби полку "Азов". Мета заходу – зібрати кошти на мілітарну допомогу для бійців полк "Азов", які продовжують боротьбу, доки їхні побратими перебувають у російському полоні, та нагадати світу про захисників Маріуполя та їх героїзм.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Поряд з 25 відомими роботами "Ореста" ми покажемо фотороботи з бомбосховищ "Азовсталі", які раніше не публікувалися. Їх Фонду надала його мама Ірина, – кажуть у Фонді Притули. – Ми покажемо відео, які захисники "Азовсталі" надсилали своїм сім'ям прямо з пекла в оточення окупантів "Азовсталь" - це ще не минуле. Це історія, яка продовжується прямо зараз. Захисники Маріуполя, як і раніше, в російському полоні. Ми не маємо права про них забувати!"

Співробітники фонду Сергія Притули
Співробітники фонду Сергія Притули

Також у рамках події відбудеться зустріч-розмова із родичами бійців різних підрозділів, які були на "Азовсталі". Це і "Азов", і прикордонники, і бійці територіальної оборони, поліції Маріуполя. Вони розкажуть історії захисників Маріуполя, яких досі ніхто не чув. А ще у різні дні виступлять Сергій Жадан, гурт ТНМК та діджей Дар'я Коломієць.

Нагадаємо, що Сергій Притула хоче повернути українцям зруйновані будинки за гроші американців: "Ми привеземо та поставимо".

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти влаштували танці на кістках, організувавши концерт на розбомбленій "Азовсталі" .