Основні городні роботи залишилися позаду, але досвідчені городники знають, що й узимку там знайдеться що робити.

Адже всі хочуть гарний урожай тих же томатів наступного сезону, а отже, треба подумати про підживлення для них і ми вам у цьому допоможемо.

Помідори, фото freepik
Помідори, фото freepik

Мабуть, багато дачників чули про якийсь варіант підгодівлі, як зола. Більшість агрономів виступають "за" таку активність, адже підживлення на основі золи піде на користь томатам у другій стадії вегетації, оскільки містить калій, фосфор, магній, сірку та кальцій – тобто все те, що потрібне рослинам у цей період.

Існує кілька варіантів використання золи для удобрення грядок із томатами.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

1. Залишки горіння деревини можна використовувати у сухому вигляді, додаючи у лунку при висадженні розсади. І тут на 1 рослину знадобиться 1 жменя. Деякі дачники розсипають ту ж жменю золи на помідорних замульчованих грядках під час цвітіння або появи перших зав'язей.

2. Ще один варіант - зольна завись. Для її приготування необхідно з'єднати півлітрову банку золи та 10 літрів води та ретельно перемішати. На 1 кущ знадобиться 1 літр суміші, що вийшла.

город, скріншот з відео
город, скріншот з відео

3. Нарешті на основі продуктів, що залишилися після горіння деревини, можна приготувати настій золи. На 10 літрів води знадобиться 160 г золи. Такий препарат настоюють кілька діб, не забуваючи при цьому перемішувати суміш. Для підживлення 1 рослини потрібно 0,5 літра настою.

Нагадаємо, чому на кожному городі потрібно висаджувати топінамбур: властивості, про які ви не здогадувалися.

Раніше ми повідомляли, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року.