$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +6 Київ

Фейгін: Путін хоче бути Сталіним, але він явно не дотягує. А долі Хрущова він боїться G

Фейгін: Путін хоче бути Сталіним, але він явно не дотягує. А долі Хрущова він боїться Фейгін про Путіна: Справи нароблено стільки, що точно не виживеш
Фото: EPA
Президент Росії Володимир Путін боїться повторити долю першого секретаря Центрального комітету Комуністичної партії в СРСР Микити Хрущова. Про це заявив російський юрист, блогер Марк Фейгін в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Розумієте, Путіну подітися нікуди. Він же виходить із того, що "якщо я піду цим шляхом, то владу я втрачу". На Валдаї йому ставив запитання [журналіст Федір] Лук'янов, і каже: "От Хрущов..." Він каже: "Ні, ні, ні, я не Хрущов! У жодному разі не порівнюйте із Хрущовим". Тобто на все він був, так би мовити, розслаблений, а тут так нервово..." – сказав Фейгін.

Він нагадав, що Хрущова у підсумку усунули від влади. І з огляду на реакцію Путіна, він дуже боїться повторення такої самої долі.

"Йому, звісно, дуже хочеться бути Сталіним, але він явно до Сталіна не дотягує. А Хрущов – це просто страшно. Тому що справи нароблено стільки, що точно не виживеш. Знаючи тих, хто його оточує, – люди, схожі на нього, він по собі добирав, – там узагалі питання не постане. "Ну давайте на нього всіх собак повісимо – і в могилу його", – сказав Фейгін.

Також він зазначив, що Путін, імовірно, розуміє ситуацію і бачить поразки своєї армії та відведення військ. Однак ситуація вже склалася безвихідна та безнадійна.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст

24 лютого Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" і "денацифікації" України. Від самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

Розв'язана Росією війна в Україні закінчиться до початку літа 2023 року, спрогнозував начальник ГУР МО Кирило Буданов у середині жовтня. "Для початку" Україна вийде на кордони 1991 року, зазначив глава розвідки.

На думку російської журналістки Юлії Латиніної, Путін може зіткнутися з перспективою загроз для своєї влади в Росії на тлі невдалого перебігу вторгнення в Україну.

За оцінкою радника глави МВС України Антона Геращенка, поразки російської армії в Україні впливають на ситуацію в РФ і система управління, яку побудував Путін, руйнується. Він вважає, що є чотири варіанти, як складеться майбутнє Путіна. Зокрема, Геращенко не відкидає, що главу Кремля "роздере натовп після перевороту".