Українців регулярно почали лякати підвищенням цін на електрику і це, звичайно ж, неабияк напружує громадян нашої країни.

Адже зростають ціни на все, а в супермаркети вже зовсім страшно заходити, адже не знаєш, який шок чекатиме тебе на касі. Наразі українці дізналися правду щодо чуток про підвищення вартості електрики.

Нічне місто без електрики. Фото: Youtube
Нічне місто без електрики. Фото: Youtube

Про це повідомили у прес-службі енергокомпанії YASNO.

Там нагадали, що Кабмін прийняв ухвалу, яка заморозила ціни на електроенергію для населення до 31 березня 2023 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Так, за споживання до 250 кВт-год українці платитимуть по 1,44 грн. за кіловат, а за споживання понад 250 кВт-год – 1,68 грн. за кіловат.

Отже, тарифи на електроенергію для побутових споживачів не зростатимуть, а ось чутки про те, що ціни на електрику для українців зростуть, є частиною інформаційних атак Росії.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

У YASNO наголосили, що поширення такої інформації є свідомим фейком, адже ціни на електроенергію для побутових споживачів залишаються незмінними.

У той же час для непобутових споживачів, які купують електроенергію за нерегульованим тарифом, ціни формуватимуться під дією ринку. Тому є ймовірність, що для таких споживачів вартість кіловата зросте.

Нагадаємо, вода, тепло, зв'язок: КДВА розповіли про стан інфраструктури у столиці.

Раніше ми повідомляли, які генератори можна встановлювати на балконі та як їх безпечно використовувати: поради на час відключення світла.