Наразі найголовнішим завданням для наших Збройних сил є стримування загарбників на Бахмутському напрямку та атакувати у бік Мелітополя. Про це сьогодн в етері одного з телеканалів розповів військовий експерт Павло Нарожний.

Він також переконаний, що російській армії не вдасться захопити Бахмут Донецької області.

“Бахмут триматиметься, триматиметься дуже довго. З одного боку, нам допомагає географія — там тече річка [Бахмутка], яку досить складно перейти. А з іншого боку, це бетоновані укріплення, які готувалися місяцями, готувалися для оборони”, — пояснив Нарожний.

Окрім того, як зазначив експерт, важлива складова — високий бойовий дух українських військових.

“Це солдати, які готові боротися, які розуміють, навіщо вони стоять, які не покинуть місто, оборонятимуть до останнього”, — додав експерт.

Нарожний звернув увагу, що сьогодні лінія фронту на сході України вишикувалася “у півмісяць, у центрі якого — Донецьк, а внизу — Мелітополь”. І зараз завдання української армії — вийти до Азовського моря, це напрямок Мелітополь — Бердянськ.

“Я прогнозую, і це абсолютно логічно — звільнення Мелітополя. Тому що Мелітополь — це великий транспортний хаб. Таким чином, ми розріжемо російське угруповання на дві половини і ще більше ускладнимо їх логістику, тобто підвезення боєприпасів, особового складу та всього іншого”, — сказав він.

Водночас вже після виходу до Азовського моря ЗСУ зможуть проводити ще серйозніші операції, у тому числі й морські. І росіянам доведеться той самий Кримський міст уже обороняти з обох боків.

“Тому абсолютно логічно — це стримувати противника на Бахмутському напрямку і атакувати у бік Мелітополя, там, де противнику вкрай складно підвозити боєприпаси. Чому Бахмут такий важливий? Тому що з Бахмута ми під вогневим контролем тримаємо і залізницю, яка [окупованою територією] йде через Волноваху у бік Мелітополя, Маріуполя. Тому чекаємо на Мелітополь, чекаємо на Бердянськ. Термінів назвати не буду”, — підсумував Нарожний.