На думку експертів плодового ринку, яблука цього сезону порадують українців низькими цінами, тому насолодитися фруктом можна буде вдосталь. Про це йдеться у матеріалі журналу "Садівництво по-українськи", пише ukragroconsult.

В Україні очікують низькі ціни на яблука цього сезону. Виставляти мінімальні цінники виробників мотивує низку чинників, але головний із них — падіння купівельної спроможності людей та зниження внутрішнього споживання, яке зумовлене виїздом українців до інших країн.

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

Водночас експерти наголошують, що цінники на пакувальні матеріали піднялися і зростатимуть далі залежно від курсу гривні. Також виробникам доводиться більше витрачатися на логістику та енергоносії. Все це разом не може не тиснути на кінцеву вартість яблук, але при цьому ціна продукції не перевищуватиме 30% у структурі собівартості поставленого яблука на ринок споживання.

Ціна на яблука, скріншот з відео
Ціна на яблука, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До речі, зараз на внутрішньому ринку спостерігається зростання цін на яблука. Так, за даними Мінфіну, за один кілограм українських яблук доведеться викласти в середньому 12,95 гривні. При цьому в грудні вони були більш ніж на 2 гривні дешевші – 10,87 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, рис, макарони та борошно: супермаркети змінили ціни на продукти першої необхідності.

Також наш портал інформував, що в супермаркетах злетіли ціни на 5 популярних продуктів: що пропонують покупцям.

Крім того, ми писали, печериці, цибулю та моркву: дешевих продуктів не варто і чекати, цінники полізли вгору.