В Україні вже майже рік запроваджено військовий стан, у зв'язку з чим діє загальна мобілізація. Однак далеко не всі ще знають про свої права, а також про структуру роботи військкомату. Які дані насправді отримують там про вас з державного реєстру.

Справа в тому, що наприкінці минулого року український уряд подав оновлений порядок того, як українських громадян з числа військовозобов'язаних ставитимуть на облік. Серед усього документ передбачає проведення звіряння особистих даних у всіх державних реєстрах.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Тобто, у ТЦК, судячи з постанови Кабінету Міністрів України, має право запитувати наступну інформацію:

- ПІБ;

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

- Місце народження;

- Дата народження;

- Номер громадянина;

- Стать;

- реквізити паспорта;

- Громадянство;

- Місце реєстрації;

- дані про дітей;

- інформація про батьків;

- місце реєстрації ВПО;

- Номер телефону.

Військкомат, фото: unian
Військкомат, фото: unian

Все це і передбачає впровадження в портал "ДiЯ" електронного військового квитка, про що влада повідомила наприкінці минулого року. Коли саме це станеться – поки що складно передбачити.

Варто одразу зазначити, що сервіс не передбачає розсилання повісток військовозобов'язаним, адже це вже спричинило суперечки серед українців.

Примітно, що мобілізація в Україні триватиме доти, доки діє військовий стан. Тобто аж до закінчення війни. Однак, коли саме це станеться – не знає ніхто.

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Нагадаємо, коли росіяни збираються знову атакувати Україну: РНБО назвала терміни

Раніше повідомлялося, що українцям показали сценарій про перемогу у війні: реалізація лише питання часу та готовності Заходу

Також скандальний законопроект підписано: в Україні посилили кримінальну відповідальність військових