Пиво - популярний хмільний напій, який здатний завдати серйозної шкоди організму, якщо споживати його у великих кількостях. Проте цей алкогольний напій багатий на корисні для організму речовини і може принести чимало користі.

Дієтологи відзначають, що у складі пива величезна кількість корисних речовин, зокрема злаки, ячмінний солод та хміль, багаті на поліфеноли, кверцетин, епікатехін та галову кислоту. Також у напої є корисні антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами – речовинами, що спричиняють окислювальний стрес в організмі.

Пивоварня, скріншот: YouTube
Пивоварня, скріншот: YouTube

Ці радикали небезпечні тим, що можуть спровокувати розвиток різних захворювань, а також здатні прискорити старіння організму. Втім, щоби пиво принесло організму користь, потрібно знати міру і не зловживати ним.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дієтологи підкреслюють, що пиво у великих кількостях, як і інший алкоголь, може призвести до багатьох проблем, зокрема серцевих захворювань, розвитку гіпертонії, погіршення когнітивних функцій мозку, хвороб печінки і навіть онкології.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, "заїдати" стрес можна з користю: ​​які продукти знизять тривожність і наситить організм вітамінами.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.