$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Гін: Подруга їздила до мами в Ростов: "Мамо, ракети летять. Ось вони, а ось твій онук. Я тобі на телефоні покажу". На що мама відповідає: "Шо, ви в ці фейки вірите?" G

Гін: Подруга їздила до мами в Ростов: "Мамо, ракети летять. Ось вони, а ось твій онук. Я тобі на телефоні покажу". На що мама відповідає: "Шо, ви в ці фейки вірите?" Гін наголосила, що після повномасштабного вторгнення ніхто з російських родичів їй не телефонував
Фото: Анна Гин / Facebook
В інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман харківська журналістка, PR-директорка гольф-клубу Superior Golf & Spa Resort Ганна Гін повідомила, що після початку російської агресії проти України 2014 року не спілкувалася зі своїми родичами у РФ.

"У мене там справді були родичі, у Новосибірську. Це мамина сестра, її діти й онуки. І мама підтримувала з ними стосунки аж до 24 лютого [2022 року]. Після 2014 року стосунки вже стали прохолодними. Але була домовленість між родичами: не порушувати політичних тем. Я особисто не спілкувалася з ними після 2014-го", – сказала Гін.

Вона наголосила, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну ніхто з російських родичів жодного разу не зателефонував.

"Не знаю, Олесю, бояться вони, страшно їм, прослуховують їх... Я не розумію і, відверто кажучи, не хочу розуміти. Може, добре, що вони не  зателефонували. Тому що почути від твого двоюрідного брата, типу "ви самі себе бомбите", або про "дітей Донбасу", або будь-яку фразу з методички – я б переживала дуже. Як на мене, краще тиша", – вважає Гін.

Вона розповіла історію своєї знайомої.

"У мене є подруга, у якої мама в Ростові. Природно, мама похилого віку. Ольга їздила до неї, каже: "Мамо, ракети летять. Мамо, ось вони. Ось твій онук. Я тобі по телефону покажу". На що мама їй відповідає: "Не вигадуй. Шо, ви в ці фейки вірите?" І я свою подругу слухаю, вона розповідає це зі сльозами, і думаю: "Добре, що я ні з ким не спілкувалася з родичами. Я не хочу цього чути. Це нестерпно, коли дочці летять на голову ракети, а мама каже: "Ми вас зараз урятуємо. Потерпіть". За методичкою. Вони так і розмовляють. Це не меми – ці люди так і розмовляють зі своїми близькими. Не знаю, як коментувати це. Але коли тобі рідна мати каже: "Не вигадуй. Це фейки", – мені дуже неприємно це чути. Це боляче", – пояснила Гін.

Гін: Із підвалу виходить моя дитина, яка за п'ять днів схудла на 10 кг, – у цей момент я розумію: "Я її вивозитиму". Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст

РФ розв'язала війну проти Україну 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У Росії офіційно війну проти України називають "спеціальною воєнною операцією" й переслідують усіх, хто називає війну війною.