Один із трьох найбільших українських мобільних операторів компанія "Київстар", яка користується великою популярністю серед мешканців центральних областей нашої країни, та й самих киян теж, продовжує подавати неприємності своїм клієнтам.

Цього разу українка, яка назвалася Оленою, заявила, що їй продали в магазині "Київстар" другосортний товар, і який при цьому ще й неробочий.

Про це стало відомо завдяки повідомленню незадоволеного абонента компанії "Київстар" на порталі для відгуків Otzivua.

"Київстар", скріншот: YouTube
"Київстар", скріншот: YouTube

"Придбала в магазині "Київстар" новий стартовий пакет, запечатаний, все як належить. Поклала гроші на рахунок, а користуватися ним не можу. Даний нібито "новий" номер вайбер заблокував, при зверненні до них відповів, що його ніколи не розблокують.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так як з цього номера раніше проводилося розсилання спаму. Консультанти гарячої лінії "Київстар" допомогти не можуть, порадили купити новий пакет і немає жодних гарантій, що він знову не буде б/в і заблокований.

Не зв'язуйтесь з компанією "Київстар", вони продають вживаний товар, яким скористатися ви не зможете, купіть краще стартовий пакет іншого оператора. Звернуся мабуть зі скаргою до товариства споживачів та з позовом до суду, це вже справа принципу", - розповіла незадоволена українка.

Відгук незадоволеної абонентки "Кієстар", скріншот: Otzivua
Відгук незадоволеної абонентки "Кієстар", скріншот: Otzivua

Нагадаємо, "Космічних тарифів мало": абоненти Київстар скаржаться, що оператор знімає подвійну абонплату.

Раніше повідомлялося, "Пробиває дно за дном": абоненти Vodafone скаржаться на завищені тарифи та поганий зв'язок навіть у містах.

Також, "Подобається 125 грн?": оператор "Київстар" не залишив українцям з кнопковими телефонами вибору.