fbpx

Як тільки мій син одружився, невістка дуже горнулася до мене. Та я тоді ще молода була, щодня на роботу бігала, було купа справ, тому мені було ніколи, я була дуже холодна до неї. А от коли на пенсію вийшла, то відразу про Оксану й згадала

На сьогоднішній день я живу одна у досить таки великій трикімнатній квартирі і відчуваю себе там дуже самотньо.

Чоловіка не стало три роки тому.

До того, як не стало його, я жила звичайним життям, таким, як і всі люди.

Я досить таки часто була зайнята турботою про свого чоловіка, тому нудно мені ніколи не було, мені не доводилося сумувати, часу на це зовсім не було.

Виростила я чудового сина – красеня і розумного чоловіка, він зараз має власний прибутковий бізнес, загалом, я дуже пишаюся ним, він розумна людина.

У мене двоє чудових онуків: хлопчик та дівчинка, яким я дуже рада і яких я люблю.

Але ось з невісткою у нас відносини склалися не дуже хороші, іноді я перегортаю всі картини у своїй пам’яті, і від того стає лише гірко, бо розумію, що від мене там мало що залежить, на жаль.

Я завжди ставилася до цього факту байдуже, історія відносин свекрухи і невістки стара як світ, навіть з моїх знайомих мало хто добре живе зі своїми невістками чи свекрухами, адже це зовсім чужі люди, яких не обирають.

Але я думала, що старатимуся для невістки і в нас з нею будуть добрі відносини.

Я теж колись була невісткою, тому для мене це закономірно і нормально.

Але моя невістка Оксана, мабуть, так не вважає, на жаль, вона чомусь затамувала на мене образу.

Зараз, коли почуття самотності оселилося в мені, мене наші відносини з невісткою Оксаною тепер не влаштовують.

Дружина мого сина не привозить до мене онуків, не любить навіть, коки мій син Микола ходить до неї.

Дуже рідко вони можуть до мене всі разом заїхати, коли проїжджають повз. І то, зайдуть до мене на 10 хвилин і відразу їдуть.

А я знову залишаюся одна в своїй величезній квартирі. Мені так хочеться, щоб мені хоча б онуків на канікули залишали, хочеться багато часу проводити з сім’єю, як багато інших людей, до яких на кожні свята приїжають діти.

Для мене це були б приємні клопоти.

Але ніколи вони так не роблять, пояснюючи це тим, що у дітей поряд з будинком гуртки і додаткові заняття, і возити до мене їм незручно.

Син мій теж прямо не говорить, чому так рідко до мене заїжджає, але я і сама знаю причину.

Шкода, що вчасно не налагодила відносини з невісткою, зараз все могло бути по-іншому.

Я і зараз готова це зробити, хотіла б виправити всі допущені в минулому помилки, але моя невістка зовсім не хоче йти на контакт, вона не хоче спілкуватися зі мною.

Невже дружина сина не розуміє як мені самотньо?

Адже у мене нікого не залишилося крім них і про кого ж мені тепер піклуватися, заради кого жити? Адже вона повинна розуміти, що теж колись стане літньою жінкою, буде чиєюсь свекрухою.

Боюся, що Оксана таки повторить мої помилки, а потім буде шкодувати про це багато років. Ну, ось як мені зараз виправити ситуацію, я зрозуміла, в чому була не права, і готова змінюватися.

Тільки кому це вже треба? Син теж уже не відчуває такої теплоти і любові до мене як раніше. Ось і залишилася я як та бабуся з казки «біля покинутого корита», нікому я не потрібна, і ніхто мене не любить.

Щовечора така туга бере, вовком вити хочеться. Я, здавалося б, все життя старалася, щоб всі рідні крутилися біля мене, але, напевно, перестаралася. Як же це важко усвідомлювати свою непотрібність.

Я, звісно, дуже добре розумію, що це неправильно, але мені так себе шкода, коли думаю про це. Як же мені повернути прихильність моєї невістки? Адже, коли зі мною не спілкується Марина, зі мною не хоче спілкуватися вся їх сім’я.

А сьогодні я їй зателефонувала і прямо запросила в гості. Сказала, що скучила за нею і за внуками теж, хотіла б побачити їх у себе і провести разом час, адже життя таке складне зараз, дуже важко одній.

Але невістка тактовно знайшла чергову відмовку, щоб не приїжджати. Можливо, я сама винна в ситуації, що склалася.

Адже я колись не цінувала її, була байдужа до неї, ставилася не завжди добре, а в молоді роки вона дуже горнулася до мене. Але я ж готова на все, аби тільки не бути такою самотньою і повернути любов своїх найрідніших людей.

Шкодую про це, що колись відверталася від неї, коли вона була молода. А тепер все готова зробити заради того, щоб мої рідні були зі мною.

Але вони відгородилися від мене. Ну що ще можу змінити я?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page