Папа Римський успішно переніс операцію на черевній порожнині

Середа, 7 червня 2023, 20:51

Папа Римський Франциск у середу успішно переніс тригодинну операцію на черевній порожнині в лікарні Агостіно Джемеллі у Римі.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, у середу повідомили у Святому Престолі.

У короткій заяві Ватикану вказано, що операція "минула без ускладнень і тривала три години". Пізніше Святий Престол може оприлюднити більш детальне повідомлення про стан Франциска.

Операція була необхідна для усунення лапароцеле – грижі, яка іноді утворюється над рубцем після хірургічного втручання. Лапароцеле частіше зустрічається у людей похилого віку, а також може бути викликане ожирінням або слабкістю м'язів черевної стінки.

Останніми днями лікарі Папи вирішили, що операція необхідна, оскільки лапароцеле спричиняє болісні кишкові закупорки. Франциск, однак, побоювався негативних наслідків загальної анестезії, які також частіше виникають у людей похилого віку.

За даними джерела Reuters у Ватикані, всі приватні та загальні аудієнції Папи були скасовані до 18 червня – ймовірно, саме стільки він може перебувати в лікарні й на реабілітації.

Це вже третя госпіталізація Франциска після обрання Папою у 2013 році. Лише навесні цього року Папу госпіталізували для планових обстежень та лікування респіраторного захворювання. 

Як відомо, 86-річний понтифік має чимало хронічних недуг. Через проблеми з коліном йому доводиться пересуватися на візку, а у 2021 році йому робили операцію кишківника. У зв’язку з цим Франциск I не виключав, що добровільно піде з посади, якщо відчує, що стан здоров’я вже не дозволяє йому повноцінно виконувати свої обов’язки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.