fbpx

Роман мені дуже сподобався, але те, що я дізналася про нього і його дитину – трохи насторожує. Не всі чоловіки на таке наважаться, а тут звичайний роботяга

Я давно розлучена і дітей не маю, та й вже й не думаю, що вийде, бо на носі сорок п’ять, а поруч нікого, навіть на приміті нема якогось хорошого чоловіка.

І ось недавно до нашої сусідки приїхав якийсь далекий родич.

Те, що там почало буяти життя, ми з мамою зрозуміли, коли в сусідки паркан полагодився, бур’ян скосився та залунав на подвір’ї дитячий сміх.

– Хто б це міг бути, – каже мама, адже вона дітей своїх тут не має… Певно сестрині.

Так і було, то приїхав племінник з дитиною, щоб та набралася сил.

– Та трохи слабовите, – каже сусідка Марія, – то ж з сиротинця, а там знаєте, як годують?

Ми з мамою вуха нашорошили і почули цю історію, яка не кожного багатого чоловіка отак висвітить, а тут звичайний будівельник-трудяга.

Жив Роман з жінкою, любив її безмежно, але Бог їм діток не давав. Спочатку вони чекали, що молоді, то якось саме все владнається. Роки йшли і вже й за тридцять, а в Ольги ніяких добрих новин, вже й під сорок скоро і знову нічого.

Тоді вона й зізналася Романові, що колись в юності вона зробила неправильне рішення і ось тепер шансів і нема.

А Роман що? Каже їй, мовляв, якщо тобі так хочеться дитину, то давай усиновимо.

Погодилися, але Ольга сказала, що хоче дівчинку. А там дітки один поперед одного хочуть мати тата і маму і ось одне дитя й вчепилося до Романа та й такими великими очима на нього дивиться і «тату» каже.

Ну й все – Роман каже, що вже не хоче якусь іншу дитину, а лиш оцю, а Ольга вперлася, що хоче дівчинку.

– Олю, – каже Роман, – Як я його покину, коли він вже надіється на мене? Давай пізніше й дівчинку візьмемо.

Ольга ніби й згодилася, але серця до дитини не мала.

Знаєте, ніби хочеш щось, а отримуєш і вже й перехотіла. Отак і з Ольгою. Вона наче почала змагатися з малим за увагу Романа.

А потім взагалі сказала, що так більше жити не може і пішла.

І ось так Роман залишився один з сином, без власного житла і вирішив приїхати в село до тітки аби хоч якось визначитися з майбутнім.

– Роман дуже добрий майстер, – хвалила сусідка племінника, – Якщо вам щось треба полагодити, то дайте людині заробити.

Ми з мамою давно живемо одні, тому в нашій господі давно треба чоловічої руки. Найбільше мене турбує те, що підлога в хаті здувається час від часу, скрипить і чути трохи тухлим.

– Гриб, – каже Роман, – Обійдеться в копієчку. Хоч дошки стелити, хоч заливати стяжкою.

Взявся він за той ремонт, а малий і прибігає дивитися, що тато робить. То вже я до дитини щось говорю та відволікаю аби дав Роману працювати.

Отак ми з малим і здружилися – курочки годуємо, до свинки дивимося, козу ведемо пасти… І таке дитя метикувате, таке добре… Я й не здивована, що Роман так до сина прикипів.

Взяв за роботу по-божому і пішов ще до когось на роботу, а малий Дениско й далі до мене бігає та в усьому допомагає. А мені й шкода дитини, бо однолітків на вулиці нема, то ж має десь себе діти.

Незчулася, як літо пролетіло, осінь на носі, а Дениско якось до мене «мамо». Серце тьохнуло, очі мені сльозами наповнилися.

Я відвернулася аби сльози витерти, як Роман стоїть та дивиться на мене та на сина…

Отак нас дитина й звела. Не було у нас якоїсь іскри чи вогню, але отак потрохи, потрохи почали один одному відкривати душу і зрозуміли, що маємо бути разом.

Тепер уже на нашому подвір’ї буяє життя і я тому несказанно рада.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page