Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше

Новини — Четвер, 18 квітня 2024, 22:44 —

Колишній президент США Дональд Трамп після публікації законопроєкту про допомогу Україні в Палаті представників укотре повторив, що Європа повинна давати більше грошей на підтримку Києва.

Про це він написав у своїй соцмережі Truth Social, повідомляє "Європейська правда".

Трамп прямо не згадав поданої спікером Палати представників Майком Джонсоном ініціативи (яка, зокрема, передбачає виділення фінансової допомоги Києву в кредит), але повторив раніше озвучені тези, що США "вкладають у війну" в Україні більше, ніж Європа.

"Чому Європа не може вкладати таку ж або пропорційну суму, яку вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка відчайдушно потребує допомоги? Як всі погоджуються, виживання і сила України повинні бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо і для нас! ВОРУШИСЬ, ЄВРОПО!" – написав експрезидент.

Реклама:

Також він повторив, що якби був нині президентом США, "ця війна ніколи б не розпочалася".

Як повідомлялось, пакет підтримки України, який вніс спікер Палати представників Майк Джонсон у середу, передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам. Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати в разі схвалення Конгресом законопроєкти, які вніс Майк Джонсон.

Читайте також: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: