Українці можуть зменшити суми у платіжках за світло і для цього немає потреби використовувати незаконні засоби, такі як магніти на лічильник. Про це йдеться на сайті компанії YASNO.

Іноді споживачі використовують незаконні способи заощадити на електроенергії, але такі спроби швидко присікають енергетики, а порушників карають по всій суворості. Однак є легальний прилад, який допоможе зменшити суми у платіжках.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Мова про двозонний лічильник електроенергії, який дає можливість платити за "денним" та "нічним" тарифом. Вдень кіловат коштує, як і для всіх – 2,64 гривні, а в нічний час – 1,32 гривні.

Енергетики лише раді споживачам, які з метою економії встановлюють такі прилади. Зараз, коли енергосистема сильно постраждала від масованих атак окупантів, усіх закликають максимально переносити споживання на нічні години. Це дозволяє суттєво знизити навантаження на енергосистему.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

Варто нагадати, що тариф 1,32 гривні за кВт/год діє з 23:00 до 7:00. Якщо сім'я на місяць споживає близько 300 кВт/год і зможе на нічний час перенести хоча б половину споживання, економія буде дуже відчутною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, забули передати показники: у YASNO дали інструкцію, як уникнути переплати.

Також наш портал інформував, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зберігати паперові платіжки три роки: у YASNO розкрили важливий нюанс.