• Головна
  • Розповідав вірянам про позиції ЗСУ: митрополита Святогірської лаври УПЦ МП взяли під варту
11:03, 25 квітня

Розповідав вірянам про позиції ЗСУ: митрополита Святогірської лаври УПЦ МП взяли під варту

Митрополита Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія (Яковенка), який розповсюджував інформацію про розташування ЗСУ, взяли під варту.

Про це повідомили у пресслужбі Донецької обласної прокуратури.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Уродженцю Республіки Карелія РФ, який обґрунтовано підозрюється в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесенню застави", - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що торік у вересні настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври УПЦ МП поширював інформацію воєнного характеру. Зокрема, під час своєї проповіді він розповів вірянам про місця розташування блокпостів, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Святогірської МГ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зсу #упц мп #сбу #підозра #митрополит
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...