Уночі росіяни вкотре обстріляли енергетичну інфраструктуру України, а також під ударом опинився медкомплекс, у корпусах якого на момент ракетного обстрілу знаходилося люди.

За даними мера Харкова, на момент атаки у медзакладі перебували понад тисячу осіб — 900 пацієнтів і 250 осіб персоналу.

«На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу — в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь — легкий», — деталізував мер.

Щодо руйнувань — від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби.

З енергетичною інфраструктурою все дедалі складніше. За повідомлення від ДТЕК рф атакувала аж 4 ТЕС. За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Їм надають всю необхідну допомогу. Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки.

Міністр енергетики Герман Галущенко додав, ворог атакував об’єкти в Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Зазначимо, вночі 27 квітня російські окупанти в черговий раз вдарили по Україні за допомогою крилатих і аеробалістичних ракет. У Повітряних силах оголосили тривогу і повідомили про зліт Ту-95МС з аеродрому «Оленья», що здійснюють політ у південно-східному напрямку. Про це повідомили у Повітрянних силах. Окупанти намагалися влучити у логістичні вузли та по енергетиці.