Деяким українцям доведеться пересідати на велосипеди, оскільки вартість проїзду у громадському транспорті вирішили підняти одразу на третину.

Нові розцінки перевізників набудуть чинності вже з 1 травня і торкнуться мешканців міста Канів, що на Черкащині. Про це йдеться на facebook-сторінці міської ради.

Громадський транспорт, скріншот з відео
Громадський транспорт, скріншот з відео

Вартість проїзду вирішили збільшити на прохання місцевих перевізників. З 1 травня з кожного пасажира братимуть за проїзд містом – 13 гривень. Попередній тариф становив 10 гривень, тобто подорожчання складає 30%.

Як стверджується, на такий крок місцева влада була змушена піти через суттєве подорожчання складових тарифу, зокрема нових цін на пальне та запчастини.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube
Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube

"Вартість проїзду підвищується через зростання собівартості перевезень у зв’язку зі здорожчанням палива, паливно-мастильних матеріалів, запчастин, зростанням тарифу на енергоносії та збільшенням розміру мінімальної заробітної плати", - йдеться у повідомленні.

Водночас пасажирам пообіцяли, що працюватимуть над покращенням умов у міському транспорті, щоб рівень комфорту відповідав новому тарифу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доїхати на роботу і назад - вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає.

Також наш портал інформував, паливо дорожчає, витрати зростають: тарифи на проїзд у громадському транспорті можуть злетіти вдвічі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться ходити пішки: перевізники анонсували 30-відсоткове підвищення тарифів.