Під час подання заяви на житлову субсидію дуже важливо надати всі необхідні документи. В іншому випадку людина ризикує поставити хрест на допомозі від держави. Про це нагадує Пенсійний фонд України.

Українцям нагадують, що для отримання субсидії потрібно подати заяву та декларацію. Обидва документи мають встановлені форми і в них вказується необхідна інформація про склад домогосподарства, майновий стан, доходи та інші важливі дані.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Також особа, яка звертається за державною допомогою, має надати документ, що засвідчує особу. Це може бути паспорт, тимчасове посвідчення, паспортні документи іноземця тощо.

Для окремих категорій громадян може знадобитися надання додаткових документів, які відіграють ключову роль у призначенні субсидії.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, якщо людина винаймає квартиру, то потрібно надати договір найму житла. Якщо документи на субсидію подає внутрішньо переміщена особа, то додати потрібно і довідку ВПО. У разі оформлення допомоги за наявності боргу за комунальні послуги – потрібен договір про реструктуризацію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу сім'ям на теплий період: що потрібно терміново зробити українцям, щоб не втратити субсидії.

Також наш портал інформував, пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.