У Луцькому пологовому будинку є проблеми з виплатою зарплат медперсоналу. Співробітники обурені, бо хоча вони працюють, гроші їм не виплачують вчасно.

Це питання обговорювали на зустрічі медичної комісії в міській раді Луцька. Депутатка Алла Надточій попросила керівника охорони здоров'я Володимира Лотвіна пояснити, чому затримуються зарплати.

Вагітна жінка / фото: Freepik
Вагітна жінка / фото: Freepik

Володимир Лотвін відповів, що затримки виникають через те, що Національна служба здоров'я України запізнюється з виплатами. Зазвичай НСЗУ має платити на початку місяця, але тепер платять ближче до кінця місяця.

Через це заробітні плати медпрацівникам також сплачуються із затримкою. На дату 18 квітня вже утворилася заборгованість у розмірі близько 1,180 мільйонів гривень. Звіт про роботу від НСЗУ прийшов лише 17 квітня, тож гроші мають прийти найближчими днями.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

вагітна жінка
вагітна жінка

Такі проблеми з зарплатою не трапляються кожен місяць. Якби пологовий будинок мав більше клієнтів і свої кошти, фінансових проблем би не було. Але зараз вони мають мало пологів та пацієнтів, тому що багато жінок воліють ходити до конкурентного перинатального центру.

Співробітники пологового будинку хочуть, щоб їхню зарплату виплачували вчасно і просили покращити ситуацію.

Також наш портал інформував, українцям дали лише 30 днів: хто може отримати допомогу від держави

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що гроші замість пакунку малюка: як батькам отримати компенсацію

Вам буде цікаво дізнатися гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини