Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсії, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що навіть незважаючи на війну, українці продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Також 1 березня відбулася індексація пенсій.

Представники прес-служби Мінсоцполітики розповіли, коли буде перерахунок пенсійних виплат для пенсіонерів, які працюють.

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

У відомстві зазначили, що відповідно до українського законодавства з 1 квітня здійснюється автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам за стаж, придбаний в останні два роки.

"Розмір пенсії залежить не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу (тобто періоду, протягом якого людина сплачує Єдиний страховий внесок – ЄСВ). Оскільки згодом – коли людина працює – страховий стаж у пенсіонера збільшується, то і розмір пенсії має також збільшуватись. Тому 1 квітня пенсії працюючим пенсіонерам перерахують”, – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також у Мінсоцполітики пояснили, що розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу та зарплати (доходу), з якої розраховується пенсія.

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Пенсіонерам не потрібно особисто звертатися для проведення перерахунку, оскільки він відбувається автоматично, за даними, які містять Державний реєстр застрахованих осіб.

"Цього року перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч пенсіонерів, що працюють. Це близько 6,2% від їх загальної кількості (на 1 січня 2024 року в Україні налічувалося 10,51 млн. пенсіонерів)", - зазначили у відомстві.

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Але виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень).

"Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за 1 квартал. А такі звіти подаватимуться по травень", – резюмували у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Польща хоче повернути українських чоловіків додому, Німеччина вигадала свої умови.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти до магазину.

Також, пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови.