У православному церковному календарі також це день вшанування пам'яті святителя Кирила, а також апостолів від 70-ти Ясона, Сосипатра, Керкіри, діви та інших з ними постраждалих.

Інші назви свята: "Іасон", "Кирило", "Максим", "Максимів день", "Березовиця".

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Не обов'язково самим його збирати та калічити дерева. Можна просто придбати. Сьогодні він матиме особливі лікувальні властивості і може вилікувати від лихоманки. При цьому його можна не тільки пити для цього, а й обливатись. Щоправда спочатку хворого слід купувати в дощовій воді або в березневому снігу, що розтанув, який спеціально зберігали. Потім хворого треба вивести надвір погрітися під променями сонця.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Жінкам потрібно вмитися березовим соком, тоді шкіра буде оксамитовою, свіжою та здоровою. Можна навіть зробити примочки, які допоможуть від ластовиння та вугрів. А щоб зробити маску, що омолоджує, потрібно ще додати трохи меду.

Ще треба стати на перехрестя, потримати в руках ладанку та почекати, доки вітер залетить у неї. Вона допоможе зцілити різні хвороби, якщо її надягати на шию хворому.

Також сьогодні збирають кропиву, подорожник та мати-й-мачуху. Вони матимуть цілющі властивості, якщо зібрати їх у цей день.

Що не можна робити 28 квітня

Як і у всі двонадесяті свята, сьогодні суворо заборонено сперечатися, кричати та лаятися. Слід утриматися від галасливих заходів, надмірностей у їжі та фізичних навантажень – не можна працювати, займатися прибиранням та іншими домашніми справами. Час треба присвятити духовному, а чи не мирському.

Нагадаємо про перенесення церковних свят, чи змінилася дата Вознесіння Господнього: традиції та заборони важливого дня.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.