StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна застеляти ліжко вранці: справжня причина здивує багатьох

28 квітня 2024, 14:32оновлено 30 квітня, 14:32
6910
Експерти не радять застеляти ліжко вранці через те, що під час ночі в постільній білизні може накопичитися волога і пил, що сприяє розвитку кліщів.
Чому не можна застеляти ліжко вранці: справжня причина здивує багатьох
Чому не можна застеляти ліжко вранці - як правильно застеляти ліжко / Колаж Главред, фото: pexels

Заправляючи ліжко щоранку перед тим, як вийти з дому, ви можете відчувати себе впорядкованим і спокійним, але насправді це може погіршити життя людини.

Багато хто вважає, що заправляти простирадла, збивати подушки і розгладжувати ковдру щоранку - це перший маленький крок до успішного дня. Ідея полягає в тому, що початок з невеликого організованого завдання може допомогти мотивувати вас до більшого після того, як ранок закінчиться, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно обрати постіль за розміром, рекомендуємо наш матеріал: Які бувають розміри постільної білизни: як правильно обрати.

відео дня

Однак експерти зі сну попереджають, що ті, хто дотримується такого способу мислення, можуть спричинити небажані проблеми зі здоров'ям, особливо для людей, які страждають на алергію. З наближенням весни, коли симптоми сінної лихоманки, такі як свербіж в очах і носі та головний біль, посилюються, важливо враховувати, що саме у вашій спальні може накопичуватися пилок. Це може викликати нічне чхання і, відповідно, порушення сну.

Мартін Сілі, генеральний директор та експерт зі сну компанії MattressNextDay, пояснює, що застеляти ліжко може бути не найкращим вибором для вашого здоров'я, оскільки це може затримувати пилок і пилових кліщів.

"Всупереч поширеній думці, незастелене ліжко менш схильне до затримання пилку та пилових кліщів, цих крихітних істот, які можуть викликати цілий ряд проблем зі здоров'ям, включаючи астму та алергію. Багато досліджень показують, що непровітрювана постільна білизна, спричинена негайним застелянням, може створити середовище, яке призводить до підвищення концентрації пилових кліщів та їхніх алергічних білків", - розповів експерт.

Він також пояснив, чому краще залишати ковдру чи простирадла вивернутими.

"Більше того, природне сонячне світло може відігравати певну роль у запобіганні накопиченню пилових кліщів. Якщо дозволити постільній білизні залишатися незастеленою деякий час, вона отримає доступ до природного сонячного світла. Сонячне світло має дезінфікуючі властивості і може допомогти вбити деякі бактерії та кліщів, ще більше знижуючи потенційні ризики для здоров'я", - резюмував він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти