Гора Еребус, що височіє серед льодової пустелі Антарктиди, робить чудеса. Вулкан славиться тим, що кидає в повітря хмари газу, наповнені приблизно 80 грамами кристалізованого золота щодня. Цей вулкан, один із 138 активних на континенті, немов скарбниця, видає золоті викиди на суму, що сягає 6 тисяч доларів на день, за оцінками експертів. Але дістатися туди дуже складно.

Як повідомляє видання New York Post, Еребус - це не тільки розпалені потоки лави, а й масштабні викиди газів та пари, а часом і кам'яних порід. Ці вражаючі стромболіанські виверження, що супроводжуються видовищними ефектами, відбуваються з неймовірною регулярністю.

Навіть на відстані 621 милю від самого південного лавового виверження на планеті можна зафіксувати присутність дорогоцінного металу в повітрі. Вершина Еребуса, що знаходиться на висоті понад 12 000 футів над рівнем моря, постійно стає джерелом здивування та захоплення для багатьох.

Еребус. Фото з інтернету

Окрім золота, виверження Єребуса наповнюють атмосферу різними матеріалами, включаючи гази та пари, які активно виходять на поверхню ще з 1972 року. Дослідники зазначають, що цей вулкан має у своєму кратері навіть "лавове озеро", яке утворилося через розплавлений матеріал на його вершині.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Учені підкреслюють, що це дійсно рідкісне явище, оскільки для того, щоб поверхню не затягувало льодом, потрібні особливі умови.

Раніше ми повідомляли, що У травні державний парк-пам'ятка "Межигір'я" відкриється для відвідувачів

Також портал Знай розповідав що Цілі міста вже йдуть під воду і це лише початок: Китай може "зникнути"