Битва Байдена і Трампа за Білий дім: опитування CNN показало свіжі рейтинги

28 квітня 2024, 20:47оновлено 30 квітня, 16:37
1682
Підтримка представника Республіканської партії Дональда Трампа тримається на стабільному рівні з показником у 49%, зазначено в опитуванні журналістів.
Байден, Трамп
Трамп випереджає Байдена на 7% - CNN / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, УНІАН

45-й президент США Дональд Трамп має підтримку 49% американських виборців. Рейтинг чинного господаря Білого дому Джо Байдена становить 43%.

Згідно з даними нового опитування CNN, на тлі судового процесу Трамп випереджає в рейтингах Байдена на 7%.

Примітно, що 55% американців назвали президентство Трампа успішним, а 44% вважають його каденцію провальною.

відео дня

61% громадян США назвали провальним президентство Байдена, успішним - 39%.

Близько 92% республіканців оцінили президентство Трампа як успішне, а 73% демократів назвали більш успішною каденцію Байдена.

Серед незалежних виборців 51% вважає, що президентство Трампа було успішним, 37% назвали успішною президентську каденцію Байдена.

Вибори президента США 2024

Чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року.

15 листопада минулого року 45-й президент Штатів Дональд Трамп зробив заяву, в якій оголосив про початок своєї передвиборчої кампанії.

25 квітня 2023 року президент Байден оголосив про те, що висуне свою кандидатуру на вибори 2024 року, щоб переобратися на другий термін.

У грудні 2023 року Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про те, що експрезидент Дональд Трамп не має конституційного права балотуватися в президенти США 2024 року.

Пізніше штат Мен заборонив Трампу балотуватися в президенти.

Позови проти Трампа ґрунтувався на пункті 14 поправки Конституції США. Вона була ратифікована після громадянської війни і свідчить, що американські чиновники, які "беруть участь" у повстанні або заколоті, не можуть обіймати свої посади в майбутньому.

У березні 2024 року Дональду Трампу офіційно дозволили брати участь у президентських виборах. Таке рішення ухвалив Верховний суд США.

Вибори президента США - головні новини:

Чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на 5 листопада 2024 року. Це будуть шістдесяті вибори глави американської держави, в рамках яких обиратимуть нового 47-го президента.

Головні кандидати на посаду президента - республіканець Дональд Трамп і демократ Джо Байден. Навесні обидва політики перемогли на праймеріз своїх партій.

Політичний аналітик Олександр Кочетков пояснив, хто кращий для України - Байден чи Трамп. Він припустив, що Трамп за певних умов може посилити підтримку Києва.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти