В Угорщині археологи знайшли унікальні могили, в яких похована рись і 4 собаки. За словами дослідників, ця знахідка дуже їх шокувала, адже під час археологічних розкопок знайти цих диких кішок є справжньою рідкістю для вчених.

Про це повідомляє Live Science.

Вчені кажуть, що поховання було приблизно в V-VI століттях, а глибина ям становила 1,4 метри. На землі лежав цілий скелет дикої кішки, а на ній були залишки чотирьох собак. За думкою дослідників, це були пойнтери або німецькі вівчарки.

Археологи, фото gettyimages
Археологи, фото gettyimages

Вони вважають, що під час одного з полювань стався нещасний випадок, через що і поховали цих тварин. Також ще однією версією цього поховання є той факт, що у стародавньому суспільстві був культ рисі. При цьому, вчені стверджують, що між кожної тварини в похованні був шар землі завтовшки від 20 до 40 сантиметрів.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Ілюстрування розташування скелетів рисі та собак. Фото: Live Science
Ілюстрування розташування скелетів рисі та собак. Фото: Live Science

"З археологічної точки зору скелети рисі зустрічаються вкрай рідко, оскільки м'ясо рисі зазвичай не вживають. Інколи в похованнях людей виявляли пазурі рисі або шкіри тварин, але неушкоджені скелети зустрічаються рідко", — сказав один з авторів дослідження і археолог зі Стокгольмського університету Ласло Бартосевич.

Нагадаємо, що у Великій Британії дослідники знайшли докази захворювання Педжета у кістках людей.

Як повідомляли раніше, в Перу археологи виявили могили з людьми і останками риб.

Як писав "Знай" раніше, під час археологічних розкопок у Єгипті вчені знайшли останки величезного крокодила.