Скотті Кілмер - легендарний механік зі стажем понад півстоліття. Протягом багатьох років він ділиться своїми знаннями та порадами з автомобілістами, допомагаючи їм заощадити гроші та уникнути непотрібних витрат. У своєму новому відео на YouTube-каналі Скотті розкрив маловідому помилку, пов'язану з колесами, яка може коштувати власникам автомобілів чималих грошей.

Нерідко автолюбителі, прагнучи оновити зовнішній вигляд своєї машини, вирішують встановити більші колеса. Слід пам'ятати, що таке рішення може завдати шкоди автомобілю.

автомобіль ауді, фото з інтернету
автомобіль ауді, фото з інтернету

Скотті зазначає, що інженери ретельно розробляють транспортні засоби з урахуванням оптимального розміру коліс для забезпечення найкращої керованості, комфортної їзди та точного показу швидкості спідометром. Відхилення від заводських стандартів може призвести до низки проблем.

"Великі колеса можуть часто вдарятися об крила, пошкоджувати шини при наїзді на нерівності та негативно впливати на роботу підвіски", – пояснює досвідчений механік.

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Крім того, геометрія підвіски змінюється, що спричиняє некоректну траєкторію руху автомобіля на поворотах.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Скотті Кілмер радить автовласникам уникати непродуманих модифікацій та зберігати ті ж колеса, які були встановлені виробником.

Нагадаємо, за порожній бак тепер заплатіть і державі: які штрафи передбачені для українців

Як повідомляв "Знай.uа", "перекупам" доведеться мати справу з ТЦК: нові правила перереєстрації уживаних авто

Знай.ua писав, алкоголь у 10 разів вищий за норму: у устілку п'яний депутат Майбоженко збив 4 пішоходів