Міністерство економіки представило нову грантову програму "Створюй!" для підтримки жінок-підприємиць. Ця програма спрямована на розвиток малого та середнього бізнесу в сфері виробництва та переробки. Усього на ці цілі виділено $1 млн.

Гранти передбачаються для ремонту обладнання та забезпечення фінансової підтримки українкам у виробництві таких товарів, як одяг, меблі, харчові продукти, фармацевтичні препарати, комп'ютери та оптика. Програму реалізують у співпраці з Western NIS Enterprise Fund та KSE Foundation через АТ "Ощадбанк".

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

Для участі у програмі необхідно, щоб жінки-підприємиці володіли понад 50% акцій ФОП або ТОВ та їхні підприємства працювали протягом не менше року.

"Створюй!" став важливим елементом стратегії "Зроблено в Україні" та стратегії з гендерної рівності в країні. Програма спрямована на стимулювання економічного зростання та підтримку жіночого підприємництва в Україні.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Грантові кошти можуть використовуватися на різні потреби, зокрема на придбання, доставку та монтаж виробничого устаткування. До 30% гранту може бути використано на придбання програмного забезпечення та проведення навчання.

Термін подачі заявок на участь у програмі закінчується 31 липня. Розмір індивідуального гранту для кожної переможниці може становити до $15 000. Важливо мати чіткий план розвитку та масштабування бізнесу при поданні заявки.

Перевірка ділової репутації та кредитних історій кандидатів учасниць програми буде проводитися АТ "Ощадбанк". Після цього будуть надані рекомендації щодо виділення грантів.

Раніше ми повідомляли, що Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Нагадаємо, Як повернути гроші, якщо відправили помилковий переказ: Monobank дав пораду