Росія продовжує намагатися захопити українські території, але українські війська змушують її відступати. Аналітики Інституту вивчення війни з’ясували причину відступу від Синьківки. І, як з’ясувалось, такого болючого провалу для Путіна провалу армія РФ зазнала фактично з власної ініціативи.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відзначив покращення позицій поблизу Синьківки, що допомогло змусити ворога відступити. Тим часом російський мілблогер стверджував, що причиною відступу став брак живої сили в районі.

Аналіз ISW показав, що російські сили не проводять активних дій у районах, де раніше наступали, зокрема, під Синьківкою. Ймовірно, підрозділи 25-ї та 128-ї мотострілецьких бригад зазнали значних втрат та не змогли захопити позиції.

Нездатність бригад захопити Синьківку, навіть після масових штурмів, під сумнів ставить боєздатність російських військ в цілому. ISW вважає, що амбітний наступ на Харків створив би проблеми для російських сил, особливо з урахуванням прибуття військової допомоги США.

Можливо, російські війська намагаються вивчити помилки оперативного планування та розтягнути українські сили перед літньою наступальною операцією. Адже швидше за все, російські сили зіткнуться з краще оснащеними українськими силами після прибуття військової допомоги США. Тож фактично і наступні їхні плани із придушення сил ЗСУ можна вважати провальними. У цьому плані ключовим акордом проти РФ стала саме військова допомога. В черговий раз Росію вдалося обвести навколо пальця та обіграти.