Ранкові атаки на аеродроми РФ стануть все частішими, завдяки переданим ATACMS та Storm Shadow, а їхня результативність буде вимірюватись десятками знищених бортів та систем ППО, а стратегічний літак ТУ-22М3 стане не єдиним у колекції Сил оборони України.

Дмитро Снєгирьов, експерт з військових питань, повідомляє про нові перспективи для Збройних сил України в контексті конфлікту з Росією. Згідно його заявам, Україна отримає значне посилення у вигляді передачі ракетних систем ATACMS та Storm Shadow із значно збільшеною дальністю ураження.

«Саме передача ракетних систем ATACMS і Storm Shadow дасть змогу завдати ударів по місцях концентрації з’єднань Повітряно-космічних сил Російської Федерації, що може суттєво змінити ситуацію на лінії зіткнення», — зазначив експерт.

Раніше передані Україні ATACMS із дальністю ураження 165 км вже використовувалися успішно проти аеродромів у Бердянську та Луганську, що призвело до значного зниження активності російських авіаформувань. Нові системи з дальністю приблизно 300 км дозволять українським силам контролювати практично всю тилову локацію окупаційних військ, особливо аеродроми, що в свою чергу призведе до зниження активності російської штурмової авіації.

«У новому пакеті допомоги від США передбачена передача ракетних систем ATACMS зі збільшеною дальністю приблизно 300 км. Це означає, що Збройні сили України матимуть можливість контролювати практично всю тилову зону окупаційних військ шляхом здійснення вогневого удару», — розповів Снєгирьов.

Основна увага буде приділена нанесенню ударів по з’єднанням Повітряно-космічних сил Російської Федерації, а також паливним складам, місцям скупчення бронетехніки та особового складу окупантів. Особлива увага буде приділена знищенню систем противоповітряної та протиракетної оборони противника, що стане ключовим кроком до успішних атак по Кримському та Чонгарському мостам.