Пенсійний фонд повідомив українців, що завершив фінансування пенсій, житлових субсидій та пільг за квітень 2024 року. Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства на сторінці у соцмережі Facebook.

Фахівці ПФУ поінформували, що фінансування виплат пройшло успішно.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Зокрема, на виплати направили:

  • на пенсії спрямовано 60,5 млрд грн.;
  • на житлові субсидії та пільги – 5,3 млрд грн.

Крім того, відомство профінансовано страхові виплати на 2655,8 млн грн, у тому числі на оплату лікарняних було виділено 1491,7 млн грн.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Що буде з виплатами у травні?

Незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, уряд гарантував своєчасну виплату субсидій, пільг і пенсій. Отже, у травні затримок із виплатами не прогнозується.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Щодо розміру пенсій, то у травні не передбачено жодного перерахунку. Проте окремі категорії людей похилого віку можуть претендувати на надбавки, у тому числі вікові, які призначаються при досягненні 70-річчя.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому українцям варто відмовитися від пенсії у 60: переваги відстрочки.

Також наш портал інформував, нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, травневі бонуси: одній із категорій пенсіонерів додадуть майже 600 гривень.