Парад 9 травня в Москві може і не відбутись, оскільки Володимир Путін боїться замаху на власне життя. У Кремлі всерйоз розглядають сценарій, коли армія РФ поверне зброю проти свого вождя як тільки він опиниться в зоні можливості удару. 

Про це в своєму інтерв’ю розповів експерт Сергій Жирнов.

Жирнов зазначив, що страх прильоту в Москві досить сильний. І саме по цій причині вже другий рік поспіль не роблять повітряного параду, який завжди був важливою частиною пропаганди на 9 травня.

«Звісно, що вони бояться, що прилетить в Москву. Безумовно. До речі, саме по цій причині вже другий рік не буде параду в повітрі», — зазначив експерт.

Також натякаючи на попередні преценденти Сергій Жирнов зазначив, що також росіяни і сам Путін можуть боятись ще й того, що літак може бути направлений на трибуну диктатора камікадзе з армії РФ, або якийсь пілот не впорається з керуванням, бо авіація у них не найновіша. Все це може призвести до ймовірної швидкої смерті президента РФ.

«Вони просто бояться, що якийсь пілот, який буде в тому літаку, просто вирішить влетіти в трибуну, де буде стояти Путін. І ще бояться, що літаки просто впадуть, адже вони їх погано експлуатують», — підкреслив важливий факт Сергій Жирнов.

Ще експерт зазначив, що літаки можуть просто загорітись в моменті. Також вони не збираються показувати ніякої техніки на параді. В той час, як минулих років було по 300 одиниць техніки, то в цьому році ця цифра зменшилась до 50, оскільки вже немає чого показувати.

Минулого року Володимир Путін боявся з’являтись на параді і покликав багатьох людей на цей парад. Цього року ситуація може бути значно сумніша для диктатора — прикритись від можливого удару лідерами інших країн не вийде.