Збройні сили України успішно звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра на Херсонщині. Генерал-полковник Олександр Сирський підтвердив цю перемогу ЗСУ, а український ресурс DeepState розповів деталі цього звільнення.

Напередодні з’ясувалось, що ЗСУ просунулися в районі селища Велетенського. Саме це відкрило їм коридор до того, аби встановити контроль над островом Нестрига. Це важливий крок, оскільки острів розташований недалеко від Херсона. Тож фактично попри те, що російські війська продовжують спроби вигнати українські сили з лівобережжя Херсонщини, а найбільше села Кринки, ЗСУ вдається не лише тримати оборону, а й просуватися вперед.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю

До речі, як напередодні розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук, українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра

«Росіяни кожного дня намагаються відправляти штурмові групи, які є невеличкими за складом, у Кринки. Наразі погода впливає на використання дронів з обох сторін. Використання дронів є нашою перевагою на цих плацдармах, але основою є мужність наших морських піхотинців. Триває контрбатарейна боротьба. Артилерія так потужно працює, що у радіоперехопленні ворог стогне від роботи нашої артилерії, і дрони наші вони також ненавидять», — наголосив Братчук.

За словами речника Української добровольчої армії Південь, функцію зачистки Кринків узяли на себе російські десантники, але без успіху.

«Росіяни не використовують техніку. Функцію «зачистки» Кринків узяли на себе російські десантники, але нічого в них не виходить. Людей у них не вистачає, тому вони змушені йти до російських мотострільців, пропонуючи їм гроші. Щоб вони йшли до складу штурмової групи, тобто начебто «штурмує десантура», — додав Братчук.