Інсайдери колишнього народного депутата України розповіли одну дуже цікаву інформацію. Мова йде про те, що Валерій Залужний дуже здивувався тому факту, що він вже формує команду в Британії. Адже наскільки відомо, то наразі ексголовнокомандувач знаходиться все ще в Києві і відповідно виконує інші завдання, а саме може допомагати стабілізувати важку ситуацію на фронті як діючий генерал.

Експерт Роман Безсмертний звернув увагу, що Валерій Залужний залишається все ще дотичним до оборони країни, адже поки немає указу президента України про призначення його послом попри офіційні заяви, що агреман від Великобританії уже отримано. Імовірно, цю інформацію поки що не будуть оприлюднювати. Причиною цьому може бути те, що ворогу не потрібно знати, що Залужний залишається в Україні і допомагає в війні. Адже росіяни повинні бути впевнені, що він вже нібито вилетів у Британію.

До того ж, ще досі немає підписаного президентом Володимиром Зеленським указу про призначення Залужного послом. Тобто офіційно Залужний не може виконувати свої обов’язки посла і надалі залишається в Україні.

Роман Безсмертний зазначив, що Валерій Залужний зараз мовчить і буде мовчати, оскільки він як старший офіцер просто виконує Статут як діючий генерал ЗСУ, адже ніхто не бачив офіційного наказу про те, що його «списали» з української армії. Виходячи з цього він звісно, не може розголошувати деталі, оскільки і надалі знаходиться в підпорядкуванні Міністерства оборони.

«Він знаходиться під наказом Верховного головнокомандуючого саме тому ми не чуємо жодних коментарів. Тому що він як діючий генерал він не має права коментувати подібні речі. Він  поступає чітко в відповідності до статуту військової служби і це може сказати будь-який офіцер тим більше вищий офіцер який дуже чітко розуміє це. Він знаходиться в системі і тому не має права коментувати рішення», — заявив експерт Роман Безсмертний.