Знову шкільні реформи? Дітей пропонують відправляти у школу в 3-5 років

Аби вони не закінчували навчання в дітородному віці 

Шостий рік в Україні триває шкільна реформа, впровадження Нової української школи, яка зокрема передбачає 12 річну систему освіти.  До першого класу діти йдуть у 6 років. Щоправда, освітяни з досвідом, запевняють, що починати шкільну освіту треба не в 6 років, а в 3-5 років. 
 
Україна якомога швидше має переходити на 12-річну систему середньої освіти. Однак шкільне навчання повинне починатися не з 6 років, як зараз, а значно раніше – із 3-5.

Україна - єдина країна в Європі, яка ще не перейшла на 12-річне шкільне навчання. Це потрібно робити якнайшвидше, оскільки ми безнадійно відстаємо в цьому від інших країн. А обсяг знань, який потрібно освоїти у середній школі, вже непросто вмістити до 11-річної програми, - пояснює колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти, доктор педагогічних наук Ігор Лікарчук.

На його переконання, додати ще один рік навчання, 12 клас це не зовсім правильне рішення. Адже у такому випадку діти закінчуватимуть школу у 18-19 років.  Рік навчання слід додавати на старті, тобто починати шкільну освіту раніше. 

 
Ми чи не єдина країна в Європі, де немає 12-річки. Але при цьому сором'язливо мовчимо, що в інших країнах відлік 12 років починається з 3,4,5 років. Щоб випускники не закінчували 12-річку в дітородному віці. ..

 

Між іншим, коли тільки починали говорити про 12-річку, я особисто наполягав і переконував у тому, що один рік треба додати знизу…

 

Це також дуже важливий мотиваційний фактор: чи варто дитину віддавати до школи, яку вона закінчить майже у 19 років, - каже колишній керівник УЦОЯО.

Нагадаємо, в Україні готують реформу середньої і старшої школи. Йдеться про розділення молодшої, середньої та старшої школи. У старшій школі, тобто у 10, 11 та 12 класі залишиться тільки половина школярів, решта після 9 класу підуть до ПТУ.  

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень