При вирощуванні розсади будь-яких культур, одне із завдань городника – отримати міцні саджанці та згодом благополучно їх пересадити у відкритий ґрунт чи теплицю. Вирішити обидві ці завдання можна, у тому числі правильним підбором тари для вирощування розсади.

У магазині зараз можна купити безліч різних горщиків та лотків для цієї мети. Але чому б частину їх не замінити природними матеріалами. Наприклад, замість горщиків можна використовувати шкірку будь-яких цитрусових.

Про це розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Шкірка від фруктів, фото alumniyat
Шкірка від фруктів, фото alumniyat

Розсада у шкірці цитрусових: як вирощувати?

Усі ми з вами їмо цитрусові. Але, на жаль, шкірку від цих фруктів дехто з нас просто викидає. Тим часом шкірка лимона, апельсина, мандарину тощо. може бути дуже корисним. Наприклад, як у нашому випадку при сівбі насіння на розсаду.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Як і що робити?

Розрізаємо апельсин (лимон, мандарин, помело і т.д.) навпіл, ложкою акуратно витягаємо м'якоть з половинки, а порожню шкірку заповнюємо ґрунтом і висаджуємо насіння будь-яких культур.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube
Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Чим добрий такий спосіб вирощування розсади в домашніх умовах?

По-перше, спосіб цей малобюджетний. Адже фрукти ми з вами все одно час від часу купуємо. Тому не викидайте шкірку, а складайте такі стаканчики до висаджування розсади.

По-друге, шкірка цитрусових містить безліч корисних речовин, які поступово споживатимуть із неї рослини. Що тільки позитивно позначиться на їхньому розвитку та зростанні.

Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел
Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел

По-третє, з таких цитрусових горщиків не потрібно витягувати саджанці при пересадці їх у відкритий ґрунт. А це означає, що в процесі пересадки ви не зашкодите ніжній кореневій системі молодих саджанців. Садьте розсаду прямо в горщиках!

І по-четверте, цитрусові горщики з розсадою дуже мило виглядають на підвіконні. То навіщо їх викидати?

Нагадаємо, боротьба з бактеріями: як швидко продезінфікувати губку в мікрохвильовій печі.

Раніше повідомлялося, навіть терти не доведеться: як відчистити килим копійчаними засобами.

Також, посадіть цю рослину на городі і комахи більше не потурбують: найбільший секрет досвідчених городників.