В Україні з’явилися додаткові причини, з яких роботодавці можуть звільнити з посад своїх співробітників. Стало відомо, які підстави вважаються законними для припинення співпраці з працівниками в різних підприємствах.

Про це повідомляє народна депутатка України Ірина Геращенко на своєму каналі в Telegram.

Народна депутатка стверджує, що тепер керівництво компаній можуть звільняти працівників, які були засуджені на позбавлення волі. Проте, вона наголошує, що в цьому випадку з людиною можна розірвати контракт тільки якщо вона не може більше працювати або викликає недовіру у керівництва.

"Вносяться застереження до правил внутрішнього трудового розпорядку стосовно дій або бездіяльності працівника, що можуть сприяти державі-агресорці", - стверджує Ірина Геращенко на своєму каналі в Telegram.

Скриншот з каналу Ірини Геращенко. Фото: Telegram
Скриншот з каналу Ірини Геращенко. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Отже, керівництво може припинити співпрацю з працівником у тому випадку, якщо його дії можуть допомагати Російській Федерації на стратегічних об’єктах. До того ж, ще однією підставою для звільнення є той факт, що співробітник не виконує правила внутрішнього розпорядку.

"На жаль, були відхилені поправки від "ЄС" до другого читання , які захищали працівника від свавілля роботодавця під приводом "невиконання внутрішніх правил", під які можна підвести будь які дії", - також заявила депутатка.

Підприємці
Підприємці

Нагадаємо, що в Україні змінили процес отримання державних пільг на оплату комунальних послуг.

Як повідомляли раніше, українцям збільшать розмір матеріальної допомоги на дитину.

Як писав "Знай" раніше, українським роботодавцям дозволили змінювати посаду працівників без їхньої згоди.