Українська армія може розгромити окупантів уже наступного року, адже у армії РФ катастрофічно вичерпується технічний потенціал.

У звіті військового експерта Євгена Дикого розкрито вразливість російської армії та шляхи, які Україна може використати для перемоги в 2025-2026 роках. Свої висновки Дикий підкріпив аналізом стану техніки у російській армії. Зокрема, він зазначив, що росіяни масово використовують застарілі моделі танків Т-55 і Т-54, які вже не відповідають сучасним вимогам. Відповідно до його прогнозу, через невеликий час на фронті можуть з’явитися танки, які залишилися ще з часів Другої світової війни.

Втрати у особовому складі Росія може пережити безболісно, на відміну від будь-якої іншої країни світу, але у неї є слабке місце, і це техніка. Вона розтікається такими темпами, що буквально через півроку на фронті з’являться танки часів Другої світової війни.

За словами військового експерта, сьогодні на фронті росіяни масово використовують моделі «Т-55» і «Т-54».

«Нагадаю, в радянському танкобудуванні цей індекс двох цифр означає рік прийняття на озброєння. Це означає, що дискотека 80-х уже спалахнула, 70-ті так само, 60-ті згорають, 50-ті у активному використанні. Вибачте, а що залишається? А залишаються легендарні Т-34. Ще буквально півроку, і ми їх чекаємо на фронті», — повідомив Дикий.

Окрім того, експерт зазначив проблеми з артилерійськими системами, які росіяни виробляють лише 10 штук на місяць, в той час як втрати становлять 100 одиниць. Така ситуація відкриває Україні можливість зробити акцент на застосуванні дронів, які можуть бути виготовлені з громадянських компонентів. Крім того, Дикий відзначив успішну кампанію України з обмеження нафтопереробної галузі Росії, що може призвести до дефіциту дизельного палива на внутрішньому ринку РФ та на фронті.

Справа в тому, що їх можна виготовляти виключно з цивільних компонентів. При цьому склалася цікава ситуація, коли на тих же китайських фабриках комплектуючі купують як російські, так і українські дроністи. Вони конкурують за замовлення, а потім в абсолютно однакових умовах збирають БПЛА.

БК у росіян теж не вистачає, бо їх використовують у непомірних кількостях. Але поки що РФ вдається уникати гострої кризи за рахунок того, що 2 млн снарядів їй поставила Північна Корея, а також допомагає Іран.

«До речі, іранські снаряди ще 70-х років, тобто якісь дірки союзники їм закривають, але це точно не те, на чому можна триматися роками і впевнено почуватися», — підкреслив Дикий.

Водночас, Україна проводить успішну кампанію з обнулення нафтопереробної галузі РФ. Ми обнулили 25% їхньої переробки, внаслідок чого дизель уже не експортується, а йде лише всередину Росії та на фронт, повідомив аналітик. Якщо ЗСУ продовжать працювати в такому ж дусі, то через деякий час у росіян розпочнеться дефіцит дизеля на внутрішньому ринку, а потім і на фронті.

«Ми зараз над цим дуже активно працюємо, тому що зрозуміли, що Голіафа не завалити нокаутом, а ось тактика тисячі порізів працює. Цей Голіаф має просто спливти кров’ю», – зазначив експерт.

Як би парадоксально це не було, але Україна має всі шанси виграти не в бліцкризі, а саме, у затяжній війні на виснаження ресурсів. І зараз цей шанс дуже посилили США своїм пакетом допомоги. Однак у всьому цьому є одне «але», сказав Дикий. Нічого не спрацює, якщо Україна не проведе серйозної мобілізації. Для того, щоб кардинально переламати хід війни на свою користь восени, Україні потрібно мобілізувати багато людей у травні – червні, підсумував військовий.