Російське окупаційне угруповання в Україні за квітень скоротилося

29 квітня 2024, 19:10
490
Російське командування не може повноцінно вирішити завдання з накопиченням людського ресурсу через високий рівень втрат.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ і війська РФ / Колаж: Главред, фото: 22-я ОМБр, скріншот Міноборони РФ

Цікаве явище зараз спостерігається в зоні бойових дій з російськими окупаційними військами. Річ у тім, що з початку квітня загальна їхня чисельність саме в зоні БД скоротилася майже на 10 тисяч.

Так, станом на кінець квітня угруповання РОВ в Україні обчислюється в 466 тисяч тіл. Своєю чергою, на початок квітня окупантів в Україні було понад 475 тис. Таке разюче скорочення відзначається вперше за більш ніж два роки активних бойових дій.

За групами військ ситуація така.

відео дня

ГВ "Дніпро", зона відповідальності лівобережна Херсонщина і Запорізька область - найчисленніша.

На початок квітня була трохи більше 129 тис., станом на зараз - понад 129,5 тис. тіл.

ГВ "Оборони Криму", тут усе зрозуміло із зоною. Була 13,5 тис. тіл, станом на зараз - усе ті самі 13,5 тис. тіл.

ГВ "Схід", зона відповідальності південний захід Донецької області, частина східної Запорізької. Я її називаю ГВ "Затичка", оскільки її функціонал приблизно саме такий.

На початок квітня 51,5 тис тел, на зараз - 51,5 тис тел. Практично без змін.

ГВ "Південь", зона відповідальності Донецька область, найбоєздатніша й найагресивніша ГВ.

Була 113,5 тис. тіл, зараз - 114 тис. тіл. Незначний приріст, але при цьому в її складі продовжують залишатися підрозділи, передислоковані із зони відповідальності ГВ "Центр".

ГВ "Центр", зона відповідальності - Лиманський напрямок, основна локація - Кремінна.

Була 87,5 тис. тіл, на зараз - 86 тис.

ГВ "Захід", зона відповідальності - Куп'янський напрямок, а віднедавна більша частина Лимано-Куп'янської осі. Група з найбільшою танковою компонентою серед усіх.

Була понад 81 тис тіл, на зараз - 71,5 тис тіл. Значне скорочення, як через втрати, так і через реорганізації та передислокації.

Окремо хотів би відзначити новосформовану ГВ "Північ", створену на базі груп прикриття кордону "Брянськ", "Курськ" і "Бєлгород". До реформи їхня чисельність була 35,5 тис тіл, а станом на зараз - 49,5 тис тіл. Приріст на 10 тис. тіл, але при цьому, такої чисельності недостатньо для повноцінного контролю наявного кордону з Україною, не кажучи вже про загрози вторгнення і захоплення Харкова, або Сум, або Чернігова. Крім того, підкреслю, що ця ГВ знаходиться поза зоною бойових дій.

Таким чином, можна констатувати, що російське командування не може повноцінно вирішити завдання з накопиченням людського ресурсу через високий рівень втрат. За необхідності швидкого посилення однієї з ГВ на будь-якому напрямку, використовуються не стільки резерви, скільки ресурс інших ГВ.

Усе це вказує на неминучість посилення мобілізації в Росії, нинішній рівень якої командування РОВ абсолютно не влаштовує і не дає змоги одночасно як компенсувати втрати в нуль, так і нарощувати присутність у зоні БД і формувати нові підрозділи на території самої РФ. Тільки, щось одне або півтора, за рахунок вже наявного ресурсу.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти