$39.57 €42.85
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Смерть Соловйова, арешт Шойгу, де наступатиме Росія, штурм Харкова, США проти Китаю. Інтерв'ю Гордона з Фейгіним. Відео G

Смерть Соловйова, арешт Шойгу, де наступатиме Росія, штурм Харкова, США проти Китаю. Інтерв'ю Гордона з Фейгіним. Відео Фейгін в інтерв'ю Гордону висловив думку, що Росія може піти в наступ на запорізькому напрямку
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com (архів)

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" вийшло інтерв'ю з російським юристом, блогером Марком Фейгіним.

Під час інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Фейгін говорив про:

  • пакет допомоги Україні, який нещодавно схвалили США, і про реакцію Москви на нього;
  • передання Україні американських далекобійних ракет ATACMS і про те, на які російські об'єкти вони будуть націлені насамперед;
  • те, чи піде Росія в новий наступ на Україну;
  • те, чого чекати Україні в разі повернення Дональда Трампа до влади у США;
  • арешт у Росії заступника міністра оборони Сергія Шойгу Тимура Іванова;
  • хворобу глави Чечні Рамзана Кадирова і про те, кого готують йому в наступники;
  • російських пропагандистів, зокрема Володимира Соловйова й Ольгу Скабєєву.

"Зараз усі в очікуванні великого наступу російської армії... Про це говорить і російська сторона, і українське керівництво. Що це? Бажання Москви до листопада, до головної політичної події року – виборів у США, [захопити ще частину української території]. До листопада $61 млрд [допомоги від США Україні] вистачить, і за реакцією Москви видно, як це болісно. Очевидно, був розрахунок, що цих грошей не дадуть... Дедалі більше схоже, що вони в Запоріжжі спробують виступити [під час наступу]. Бо сил і засобів для наступу на Харків начебто немає, як кажуть експерти", – сказав блогер.

Фейгін народився 1971 року в Куйбишеві (зараз – Самара). Закінчив юридичний факультет Самарського державного університету, Академію народного господарства при уряді РФ і Дипломатичну академію МЗС Росії. Кандидат юридичних наук.

У студентські роки брав участь у політичному житті Самари, був членом партії "Демократический союз". У 1994–1995 роках – депутат Держдуми І скликання. У 1997–2007 роках був віцемером Самари. У 1990-х роках набув статусу адвоката, але адвокатською практикою почав займатися у 2000-х.

Великої популярності Фейгін набув як один з адвокатів учасниць панк-гурту Pussy Riot. Після початку російської агресії захищав інтереси кількох відомих громадян України, яких РФ утримувала на своїй території або проти яких заочно порушила кримінальні справи, зокрема лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, колишньої льотчиці Надії Савченко, журналіста Романа Сущенка.

2018 року Фейгіна в Росії позбавили статусу адвоката, 2022-го – занесли у список "іноагентів", 2023-го – оголосили в розшук, 2024-го – заочно заарештували у справі про "фейки" щодо дій російських окупантів в Україні.

Зараз юрист живе за кордоном, займається блогерством, розвиває свій YouTube-канал "Фейгин LIVE", на який підписано майже 2 млн осіб.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube